Welkom bij Pink Hardfacing. Wij zijn een jong, dynamisch bedrijf gespecialiseerd in slijtvast oplassen.
Pink Hardfacing werd opgericht in januari 2006 na twee jaar van onderzoek en ontwikkeling om een bestaande machine verder door te ontwikkelen en te produceren tot een heel gespecialiseerd lasproces. Dit proces biedt een unieke toepassing van korrelvormige wolfraam in een smeltbad. Dit voor een breed scala van slijtdelen in de agrarische wereld en industrieën. De Pink Hardfacing Coating combineert de slagvastheid van opgelast met de slijtvastheid van tungsten.

Het Pink Hardfacing proces kan de levensduur van deze delen wel met vijf keer verlengen en in sommige gevallen nog wel meer. In een bepaalde toepassing werd gebruik gemaakt van “nihard”, Daarna heeft Pink Hardfacing normale stalen platen opgelast, en de standtijd wed tot 7 keer langer dan de originele nihard platen. Het Pink Hardfacing proces heeft enorme voordelen voor de landbouw, mijnbouw, steengroeven, grondverzet ,wegenbouw en de recycling industrie. Verminderen van het onderhoud komt ten goede aan het verhogen van de productiviteit en het stimuleren van de winst.

Pink hardfacing is gevestigd in Oostwoud, samen met andere bedrijven binnen de Pink-groep, Pink Innovation (onze Machinebouw, Research en Development-arm), en Pink Holding.

Het Pink hardfacing doel is om de Europees leider  te zijn in het aanbieden van een korrelvormige wolfraam carbide coating. En dat in alle mogelijke vlakken en  toepassingen. Wij streven altijd naar het leveren een hoge kwaliteit en een effectief product aan onze klanten, via onze volledig getrainde medewerkers.

Pink Hardfacing blijft bezig met het doorontwikkelen van deze antislijtmethode en het toepassingsgebied daarvoor. Dit geldt niet alleen voor mechanische slijtage, maar ook voor slijtage van chemische en thermische aard, of een combinatie ervan, bijvoorbeeld: abrasie - deformatie - adhesie - erosie - cavitatie - corrosie - hitte